1. Home
  2. Tehniline
  3. Nimeserver
  4. Autoriteetsed nimeserverid
  1. Home
  2. Domeenid
  3. Autoriteetsed nimeserverid

Autoriteetsed nimeserverid

Selleks, et muuta nimeserverid domeeni jaoks autoriteetseks, tuleb nimeserveri tsooni lisada SOA (Start of Authority) nimeserveri kirje.

Domeeni registreeringu säilimiseks peavad olema eelnevalt täidetud tehnilised eeldused. See tähendab, et domeenil peab olema vähemalt kaks töötavat nimeserverit. Kui nimeserverid on mingi konkreetse domeeni jaoks eelseadistamata, siis ei pruugi mitmed registrid domeeni registreerida. Täpselt samamoodi võivad erinevate domeenide registrid domeeni registreeringu tühistada, kui domeeniga seotud nimeserverid ei ole enam töökorras. Seetõttu oleks kasulik enne soovitud domeeni registreerimist eelseadistada ka nimeserverid, kuhu tuleb luua vastav tsoonifail.

Kui registreerida domeen Zone vahendusel ja kasutada siin ka teenust, siis lisatakse nimeserveri SOA kirje automaatselt. Kui soovite lisada SOA kirje mõne teise teenusepakkuja serverisse, siis tuleb eelnevalt pöörduda nimeserverite haldaja poole, et nad nimeserverid registreeritava domeeni jaoks töökorda seadistaksid.

Updated on 18. okt. 2018

Was this article helpful?

Related Articles