1. Home
  2. E-post
  3. E-posti seadistamine
  4. Küberrünnete ennetamiseks või neutraliseerimiseks rakendatavad piirangud e-posti saatmisel
  1. Home
  2. Turvalisus
  3. Küberrünnete ennetamiseks või neutraliseerimiseks rakendatavad piirangud e-posti saatmisel

Küberrünnete ennetamiseks või neutraliseerimiseks rakendatavad piirangud e-posti saatmisel

Mustrid ja piirangud

Zone tuvastab automatiseeritult oma SMTP serveritest väljuvate kirjade hulgast mustreid, mis viitavad e-posti kontode ärakasutamisele küberrünnakuteks või -kuritegudeks. Vajadusel rakendab Zone piiranguid vähendamaks kahjusid, mida selline tegevus võib klientidele ja internetikasutajale kaasa tuua.

Tähelepanu!

Piirangu rakendamisel teavitatakse e-posti teel meie klienti, ehk ZoneID konto omanikku!

Kirjade hulk

Võimalikule rünnakule viitavaks saadetud kirjade hulgaks loetakse, kui e-posti kasutaja on viimase 15 minuti jooksul saatnud rohkem kui 1 kirja iga möödunud 5 sekundi kohta.

Saadetud kirjade hulka jälgitakse järgmistes süsteemides:

  • veebiserver;
  • veebipõhine e-posti klient (näiteks webmail.ee);
  • SMTP server (näiteks smtp.zone.eu).

Kui kahtlane muster tuvastatakse, blokeeritakse e-posti konto ja kliendile saadetakse teavituskiri.

Saatja isik

Lisaks kontrollitakse erinevaid mustreid, mis võivad viidata sellele, et kirja näilise saatja identiteet võib olla varastatud.

Näiteks, kui üht e-posti kontot kasutatakse lühikese aja jooksul paljudelt erinevatelt IP-aadressidelt, siis väga suure tõenäosusega on e-posti kasutaja salasõna ründajate kätte sattunud ja botnet-i kasutades, proovitakse rakendada identiteedivargust spämmi, õngitsuskirjade või pahavara saatmiseks.

Selliseid mustreid on mitmeid erinevaid. Kui kahtlane tegevus tuvastatakse, blokeeritakse e-posti konto ja kliendile saadetakse teavituskiri.

Lisainfo

Viisist, kuidas kurjategijad nõrku e-posti salasõnu ära arvavad, oleme kirjutanud ka ühe blogipostiuse https://blog.zone.ee/2017/06/27/paha-panda-varastab-postkaste/

Kuidas rakendatud piiranguid eemaldada?

Kui oled veendunud, et sina ise või mõni teine konto kasutaja ei ole tahtlikult või tahtmata mõnd rünnakule vastavat mustrit tekitanud, siis esimese asjana vaheta ära e-posti konto salasõna!

Tähelepanu!

Piirangu eemaldamiseks võta ühendust Zone klienditoega telefonil +372 688 6886 või saada meile kiri info@zone.ee aadressile mõne alternatiivse konto pealt!

Updated on 4. nov. 2021

Was this article helpful?

Related Articles