1. Home
  2. ZoneID kasutajakonto
  3. Sisenemine Smart-IDga

Sisenemine Smart-IDga

Smart-ID ga sisselogimiseks tuleb see esmalt ZoneID kontoga siduda.

Hea teada!

Kui konto on juba ühe isikukoodipõhise autentimisvahendiga (ID-kaart, Mobiil-ID, Smart-ID) seotud, on sisenemiseks võimalik kasutada ka teisi samaväärseid isikukoodipõhiseid autentimisvahendeid.

Autentimisvahendiga sidumine

Selleks, et Smart-ID oma ZoneID kontoga siduda, sisene esmalt Minu Zone keskkonda oma kasutajanime ja salasõnaga, seejärel ava kasutajanime juures Seaded  ja Turvalisus. Järgmiseks vali Seotud autentimisvahendid.

Vajuta nupule Seo kontoga uus väline identiteet ja vali Smart ID.

Järgmiseks vali oma isikukoodiga seotud riik (hetkel on valikus Eesti, Läti ja Leedu) ning sisesta isikukood.

Jätkates avaneb nutiseadmes Smart-ID rakendus.

NB! Enne PIN1 sisestamist veendu, et päring tuleb Zone Media nimelt ning ekraanil kuvatav neljakohaline number vastab kontrollkoodile.

Viimaseks kuvatakse valitud autentimisvahend ning isiku nimi, kelle identiteediga konto seotakse. Sidumise kinnitamiseks vajuta Jätka.

Identiteet seotakse kontoga ja lisatakse seotud identiteetide nimekirja.

 

Tähelepanu!

ZoneID konto sidumisel isikukoodipõhise autentimisvahendiga keelatakse automaatselt salasõnaga sisselogimine. Kui soovid, et saaksid edaspidi ka salasõnaga siseneda, siis saad selle uuesti lubada valikust Turvalisus ja Salasõna seaded.

Sisenemine Minu Zone haldusesse

Smart-IDga sisselogimiseks vali Zone avalehel ülal paremal Minu Zone.
Avaneb sisselogimise leht, kus vaikimisi sisenemismeetodiks on kasutajanimi ja salasõna. Smart-IDga sisenemiseks vali sisenemismeetodite seast Smart-ID, sisesta isikukood ja vajuta Sisene.

 

Seejärel avaneb nutiseadmes Smart-ID rakendus.

NB! Enne PIN1 sisestamist veendu, et päring tuleb Zone Media nimelt ning ekraanil kuvatav neljakohaline number vastab kontrollkoodile.

PIN1 õigesti sisestamise järgselt logitakse kasutaja sisse.

Updated on 6. mai 2024

Was this article helpful?

Related Articles