1. Home
  2. Veebimajutusteenus
  3. E-pood
  4. E-poe seadistamine – Voog

E-poe seadistamine – Voog

Voog tarkvara-kui-teenus ehk Software-as-a-Service (SaaS) sina maksad kuumaksu ja nemad hoiavad kõike vajalikku püsti ja uuendatuna. Pood jookseb nende serveris, nemad tagavad piisavate ressursside olemasolu ning probleemide lahendamise.

Poe-funktsionaalsus on olemas Premium-paketis, mille kuuhinnaks tuleb aasta kaupa arveldades 39€+km (olgu öeldud, et seda saab nüüd tellida ka meie Zone+ kaudu).

Ajamärkus: seekordse video pikkus on 11 minutit. Lõpust leiad nipi, mis toimib ka mistahes muu veebilahenduse puhul: veebilehel olevat telefoninumbrit saab linkida täpselt samuti, nagu URLi või e-posti, tulemuseks link, mille klikkimisel saab mobiilne kasutaja kohe helistama hakata. Jube mugav!

Uue toote lisamine

Voogi puhul pole keerulist tootekataloogi ega hulka atribuute – kui tahad lisada uue toote, siis teed sellele uue sisulehe, lohistad sinna pildi ja kirjutad teksti. Lisaks tuleb sobivasse kohta lohistada “Lisa ostukorvi” nupp ning sisestada selle seadetesse toote hind. Ja ongi pood valmis – klient saab klikkida nuppu, lisada toote ostukorvi ja vormistada tellimuse. Lihtsamal puhul läheb talle e-postile arve, aga toetatud on ka PayPal’i ja Maksekeskuse maksed. Ja mis peamine – klientidele (ja poodnikule) saadetavad e-kirjad ning arved näevad kenad välja, samuti nagu pood ise.

Kui tahad müüa mitut varianti – nt erinevaid värve – siis pead tegema toote juurde mitu nuppu ning nende vahele pealkirjad sokutama. Kategooriaid otseselt ei ole, küll aga saab poeks olevale toote-nimistu tüüpi lehele lisada alam-lehe, mille tüübiks on samuti toote-nimistu… ning sinna alla siis tooted. Liidestust pakiautomaatidega pole, aga saad ise lisada tarneviisi “SmartPost” ning kopeerida sinna automaatide nimekirja, mida kuvatakse ostu vormistamisel dropdown-valikuna.

Ehk ülimalt minimalistlike vahenditega on Voog lisanud oma veebimootorile tööriista, mis lubab hallata väiksemaid poode. Kui toote-kataloog kasvab või läheb keerulisemaks, siis muutub sellisel moel haldamine ilmselt probleemiks, aga mõnekümne tootega poe saab nullist sajani käima joosta tunniga.

Ülejääva aja peaks aga kasutama poe turundamiseks, sest täis-hallatud teenused nagu Voog ja Maksekeskus küsivad kuumaksu ning seda õigustab vaid reaalne käive. Tasuta lahendusel põhinevat e-poodi millel käive puudub… ei õigusta aga mitte miski :-)

Updated on 14. dets. 2018

Was this article helpful?

Related Articles