1. Home
  2. Domeenid
  3. .EE domeenid
  4. .EE domeeni registreerimine

.EE domeeni registreerimine

Vali välja sobiv domeeninimi ja esita domeenile registreerimistaotlus Zone kodulehel

Vastavalt .EE domeenireeglitele peame tuvastama domeeni registreerija või tema halduskontakti. Isiku saame tuvastada kas läbi autentimisvahendi või tellimisprotsessi käigus loodava arve maksmise kaudu.

Tellimuse esitamine

Tellimuse ülevaate lehel kuvatakse esmalt info selle kohta, milliselt ZoneID kasutajakontolt tellimus esitatakse ja kellele koostatakse tellimuse arve. Kui on soov, et arve saaja oleks keegi teine, siis on enne tellimuse kinnitamist vaja siseneda teise soovitud maksja kasutajakontoga või selle konto puudumisel luua uus ZoneID konto soovitud arve saajale.
Vaikimisi on domeeni registreerija ehk omanikuna märgitud selle ZoneID konto omanik, kelle kontoga olete sisse loginud. Siin saate muuta domeeni registreerijat. Sellega ei muutu arve saaja!
Domeeni registreerija ei pea olema sama, kes saab arve. Registreerija andmeid saab muuta vajutades MUUDA domeeni omaniku andmete juures.
Vaikimisi koostatakse tellimus registreerimaks domeen üheks aastaks. Samas on võimalik valida kohe ka pikem registreerimisperiood.

Kui nii domeeni registreerija kui ka arve saaja on õiged ja sobivad, siis tuleb tutvuda ja nõustuda Kasutajatingimustega ning esitada tellimus.


Taotluse allkirjastamine

Järgmisel sammul on vaja domeeni taotlus allkirjastada.

Kui sisenesid Minu Zone keskkonda Smart-ID, mobiil-ID või ID-kaardiga ning oled ise eraisikuna domeeni registreerijaks või registreerija volitatud esindaja, siis on sinu esindusõigus juba tuvastatud ja taotlus eraldi allkirjastamist ei vaja.

Kui konto ei ole sinu isikukoodiga seotud, siis saad nüüd taotluse allkirjastada digitaalselt või autoriseerida maksega. Samuti saab sellelt lehelt kopeerida lingi dokumendi välise allkirjastamise lehele. See tähendab, et selle lingi kaudu saab volitatud isik taotluse allkirjastada ilma Minu Zone keskkonda sisenemata.
Kui valid Allkirjastan hiljem, siis suunatakse arve maksmisele või saab arve endale ka alla laadida.

Siin on meie artikkel, kus on välja toodud kõik võimalused ee-domeeni taotluse allkirjastamiseks 

Esindusõiguse tuvastamine

Kui saad pärast tellimuse esitamist ja allkirjastamist teate, et esindusõigust ei tuvastatud, siis ilmselt ei ole allkirjastaja registreerija esindusõiguslik isik. Samuti kui äriregistris on märge ühise esindusõiguse kohta, siis ei piisa kui üks isik allkirjastab taotluse, allkirjastama peab vastavalt sellele, kuidas on märgitud äriregistris. Kui äriregister fikseerib, et vaid üks isik võib üksinda esindada ja see isik allkirjastaski taotluse, siis anna sellest teada meie klienditoele. Selliseid erijuhte ei tuvasta süsteem automaatselt.
Halduskontaktil puudub edasivolitamise õigus.

Kui allkirjastajal on olemas volikiri, et võib registreerijat esindada, siis tuleks see saata aadressile info[@]zone.ee. Lisa kirjale ka domeeninimi, mis tellimusega volikiri seotud on.
Kui volikirja veel ei ole, siis meil on ka volituse vorm, mida saab soovi korral kasutada.
Kahtluse korral volituse õigsuses on meil õigus küsida notariaalselt kinnitatud volitust. Vastu võtame vaid korrektsed volitused.

Meie süsteemi lisatud tähtajatud volitused on meie süsteemis aktiivsed 12 kuud nende lisamise päevast. See tähendab, et kui teed selle aja jooksul veel tellimusi, siis lisatakse volitus automaatselt ja ei ole vaja iga kord uuesti volitust saata. Kui 12 kuud on möödas, siis ei ole samuti vaja meile uut volitust saata – anna vaid teada, et me volitust oma süsteemis uuendaksime.

Tellimuse ülevaade

Domeenide halduse valikus Tellimused saab ülevaate esitatud tellimuste olekust.
Kui tellimus on ootel, siis järelikult on mingi tingimus domeeni registreerimiseks veel täitmata.
Kui tellimus on tühistatud, siis jäi mingi registreerimistingimus täitmata ja tellimus tühistati. Täpsema info saamiseks pöördu meie klienditoe poole.
Kui tellimus on lõpetatud, siis on domeen edukalt registreeritud.

Mida tähistavad kolm märksõna autoriseeritud, autenditud ja makstud:
Autoriseeritud – kui seal on kirjas JAH, siis on taotlus allkirjastatud volitatud isiku poolt ja taotluse allkirjastamisega on kõik korras. Kui seal on EI, siis on taotlus volitatud isiku poolt allkirjastamata.
Autenditud – kui seal on kirjas JAH, siis on taotlus küll allkirjastatud, aga mitte volitatud isiku poolt ja taotlusele oleks vaja lisada volitus või sellele peaks ka esindusõiguslik isik oma allkirja lisama. Kui seal on EI, siis ei ole taotlus üldse allkirjastatud.
Makstud – kui seal on kirjas JAH, siis on tellimuse arve tasutud ja kui seal on kirjas EI, siis on tellimuse arve maksmata.

Updated on 19. veebr. 2023

Was this article helpful?

Related Articles