1. Home
  2. ZoneID kasutajakonto
  3. Sisenemine “Minu Zone” keskkonda

Sisenemine “Minu Zone” keskkonda

Minu Zone keskkonda saab siseneda viie erineva autentimisvahendiga:

ZoneID konto loomisel määrab klient ise oma kontole kasutajanime ja salasõna. Salasõna on võimalik hiljem muuta Minu Zone keskkonnas Konto seaded -> Turvalisus -> Salasõna seaded menüüpunkti alt. ZoneID kasutajanimi on kirjas konto loomisel kontaktaadressile saadetud automaatteavituses.

ID-kaardi, Mobiil-ID, Smart-ID või Facebooki kontoga sisenemiseks peab ZoneID kasutajakonto eelnevalt olema vastava välise autentimisvahendiga seotud. ZoneID saab välise autentimisvahendiga siduda ainult Minu Zone keskkonnas vajutades ülevalt paremalt kasutajakonto nimele ja seejärel nähtavale tuleva Konto seaded menüüpunkti peale (zone_ee_webadmin_1 pilt). Edasi tuleks liikuda Turvalisus menüüpunkti alla (pilt zone-ee-webadmin-2) ja sealt edasi Seotud audentimisvahendid alla (pilt zone-ee-webadmin-3). Seejärel avanebki leht kust saab valida millist autentimisvahendit siduda soovitakse ja siis sidumise ära teha.

zone_ee_webadmin_1
zone_ee_webadmin_1
Zone-ee-Webadmin-2
zone-ee-webadmin-2
Zone-ee-Webadmin-3
zone-ee-webadmin-3

Kui konto on välise autentimisvahendiga seotud, siis on võimalik siseneda ilma kasutajanime ja salasõnata. Soovituslik on turvalisuse tagamiseks salasõnaga ligipääs keelata. Salasõnaga ligipääsu keelamise kohta leiad informatsiooni siit.

Minu Zone keskkonda sisenemiseks valige Zone.ee lehel ülal paremal Minu Zone.
Avaneb sisselogimise leht, kus vaikimisi sisenemismeetodiks on kasutajanimi ja salasõna. Mõne teise autentimisvahendiga sisenemiseks valige vastav sisenemismeetod.

Hea teada!

Kui konto on juba ühe isikukoodipõhise autentimisvahendiga (ID-kaart, Mobiil-ID, Smart-ID) seotud, on sisenemiseks võimalik kasutada ka teisi samaväärseid isikukoodipõhiseid autentimisvahendeid.


Tähelepanu!

Kui kontoga ei ole seotud ID-kaart, Mobiil-ID ega Smart-ID või oled kaotanud seadme koos autentimisrakendusega, siis saab ligipääsu kasutajakontole taastada Zone klienditeenindus.

Ligipääsu taastamiseks saada oma ZoneID kasutajakonto kontaktiks olevalt e-posti aadressilt selle sooviga kiri aadressile info@zone.ee

Updated on 9. märts 2023

Was this article helpful?

Related Articles