1. Home
  2. Zone+
  3. Zone+ Turvamonitooring
  1. Home
  2. Tehniline
  3. Zone+ Turvamonitooring
  1. Home
  2. Veebimajutusteenus
  3. Zone+ Turvamonitooring

Zone+ Turvamonitooring

Mis on Zone+ Turvamonitooring?

Veebilehe turvamonitor Zone+ Turvamonitooring on ennetus- ja hoiatussüsteem, mis annab kodulehe omanikule teada nõrkustest ja võimalikest soovimatutest tegevustest tema virtuaalserveris.

Mis on avalehe kiirskaneerimine?

Kiirskaneerimisel kontrollib Zone+ Turvamonitooring kodulehe avalikus vaates ainult esilehte.

Mis on veebilehtede süvaskaneerimine?

Süvaskaneerimisel kontrollib Zone+ Turvamonitooring kodulehe avalikus vaates esilehte ja kõiki viidatud alamlehti.

Mis on serveri skaneerimine?

Serveri skaneerimisel analüüsib Zone+ Turvamonitooring serveris asuvat failisüsteemi, otsides nõrkuseid ja probleeme, mida kodulehe avaliku vaate kaudu tuvastada pole võimalik.

Mis on näotustamise analüüs?

Näotustamine on tegevus, mille käigus kurjategija asendab kodulehe avalehe sisu enda sõnumiga. Selle sõnumi sisu võib olla poliitiline, kommertslik või lihtsalt tähelepanu saamisele orienteeritud. Zone+ Turvamonitooring jälgib avalehe muutumist ja anomaaliate korral teavitab neist. Näide sellisest anomaaliast võib olla avalehe sisu asendumine pildiga või muidu lehel oleva ladinapärase teksti muutumine araabiapäraseks.

Mis on SSL analüüs?

Zone+ Turvamonitooring analüüsib kasutusel oleva SSL/TLS sertifikaadi kehtivusaega ja kinnitusahelat ning SSL/TLS ühenduse konfiguratsiooniprobleeme.

Kuidas Zone+ Turvamonitooring pahavara tuvastab?

Zone+ Turvamonitooring analüüsib faile viirustõrjete signatuuride ja lähtekoodist tuvastatud käitumismudelite alusel.

Millised andmed edastab Zone turvamonitori tarnijale (Nimbusec Deutschland GmbH-le), kui kasutaja tellib Zone+ Turvamonitooring teenuse? 

Edastatavad andmed on:

  • ZoneID kasutajanimi
  • ZoneID kontaktandmed
  • monitooritava domeeni nimi.

Andmete edastamine on vajalik raportite koostamiseks ja edastamiseks.

Kas Zone+ Turvamonitooring kopeerib mu andmeid oma serverisse?

Ei. Zone+ Turvamonitooring skaneerib failide sisu Zone serveris,  Zone+ Turvamonitooring serveritesse kopeeritakse vaid failide nimekiri ja faili lähtekoodi alusel koostatud räsi. Seda informatsiooni kasutatakse pahavara ja nõrkuste tuvastamiseks ning raportite koostamiseks.

Milline on Zone+ Turvamonitooringu privaatsuspoliitika?

Zone+ Turvamonitooringu privaatsuspoliitikaga saate tutvuda aadressil: Imprint & Data Protection – Nimbusec Website Security & Compliance

Kas Zone+ Turvamonitooring käitub nagu tulemüür?

Ei. Tulemüür on aktiivne kaitsevahend, mis analüüsib jooksvalt andmeid, mis liiguvad serverisse või sealt välja. Zone+ Turvamonitooring analüüsib andmeid perioodiliselt.

Kas Zone+ Turvamonitooring  eemaldab serverist pahavara?

Ei. Zone+ Turvamonitooringu eesmärk on kodulehe ja virtuaalserveri monitoorimine ning avastatud nõrkustest teavitamine, pahavara eemaldamise korraldamine on kodulehe haldaja teha. Seda on siiski võimalik teenusena sisse osta, näiteks Zone+ Turvamonitooringult või Zone.ee-lt.

Kas Zone+ Turvamonitooringu sätteid saab ise muuta?

Jah. Pärast Zone+ Turvamonitooring teenuse tellimist MinuZone keskkonna Zone+ alajaotuses, on kohe võimalik samast siseneda Zone+ Turvamonitooringu haldusliidesesse. Zone+ Turvamonitooringu haldusliidesesse sisenemine käib ka edaspidi samast kohast.

Kuidas Zone+ Turvamonitooring mind leitud ohust hoiatab?

Standardseadistusega Zone+ Turvamonitooring teavitab kasutajat leitud ohtudest e-posti teel. “Aggressive” teenuspaketi kasutajaid teavitatakse ka SMS-i teel. Vaikesätete alusel võetakse kasutatavad kontaktandmed ZoneID kasutajakonto andmetest. Kontaktandmeid, teavitustasemeid jms saab muuta Zone+ Turvamonitooringu halduskeskonnas, kuhu saab siseneda MinuZone keskkonna Zone+ alajaotuses.

Kus on võimalik näha Zone+ Turvamonitooringu skaneerimiste tulemusi ja ajalugu

Ülevaadet oma kodulehe skaneerimise tulemustest ja ajaloost näeb Zone+ Turvamonitooringu halduslehelt, kuhu saab sisse logida MinuZone keskkonna Zone+ alajaotuses, rakenduse real oleva “Halda” nupu kaudu.

Mida teha viiruse valetuvastusega?

Kui olete veendunud, et Zone+ Turvamonitooringu poolt viiruseks märgitud fail ja selles olev sisu nakatatud koodi ei sisalda saab failile juurde panna märke “Valepositiivne”. Selleks valige Zone+ Turvamonitooringu admin paneelis probleemse faili kõrvalt “Toimingud” alt “Valepostiivne”.

Mis aegadel toimub serveri skaneerimine?

Esmane serveri skanneerimine toimub 15. minuti jooksul peale rakenduse paigaldamist.

Edaspidi toimub see vastavalt paketile:
Basic: Iga pühapäev kell 10
Advanced: Igal hommikul kell 8
Aggressive: Iga 4 tunni tagant (0, 4, 8, 12, 16, 20).

Kustutasin serverist nakatatud failid, kuid need on raportis siiski alles?

Zone+ Turvamonitooringu raportist kaovad eemaldatud failid ära järgmise serveri skaneerimise järel. Seega tulemus on näha vastavalt valitud paketi järgi käiva serveri skaneeringu järgi. Kui tulemuste saamisega on kiire siis tuleks edastada päring info@zone.ee aadressile.

Updated on 27. okt. 2023

Was this article helpful?

Related Articles