1. Home
  2. Domeenid
  3. Geneerilised domeenid (.COM, .NET, .ORG, .INFO, .TV, .ME, jpm.)
  4. Geneeriliste domeenide (.COM, .NET, .ORG jne) verifitseerimine

Geneeriliste domeenide (.COM, .NET, .ORG jne) verifitseerimine

Vastavalt ICANNi reeglitele vajavad domeeniga seotud kontaktandmed verifitseerimist ehk kinnitamist.

Domeeniga seotud e-posti aadressi kinnitamine

Domeeni e-posti aadress vajab pärast registreerimist kinnitamist. Selleks jõuab registreerija e-posti aadressile vastavasisuline kiri, mis sisaldab unikaalset linki, mille kaudu saab registreerija oma e-posti aadressi ära verifitseerida ehk kinnitada. Domeen muutub kasutamiseks aktiivseks alles peale seda, kui see protsess on tehtud. Seetõttu peab domeeni registreerimisel kindlasti kasutama toimivat e-posti aadressi.

Näidis saadetavast kirjast:

Andmete muutmise ehk omanikuvahetuse kinnitamine

Muutes registrandi andmetes kontaktisiku nime, ettevõtte/eraisiku nime või e-posti aadressi, algatatakse omanikuvahetus, mis vajab kinnitamist uue või ka praeguse omaniku poolt.

Näidis vanale omanikule saadetavast kirjast:

Näidis uuele omanikule saadetavast kirjast:

Domeeni pikendamise kinnitamine

Domeeniga seotud e-posti aadress võib vajada kinnitamist peale domeeni kehtivusaja pikendamist. Kui e-posti aadressi ei kinnitata, siis domeen deaktiveeritakse. Antud kirja ei saadeta peale iga domeeni pikendamist.

Domeeni kolimise kinnitamine

Kolimine vajab alati domeeni omaniku poolt kinnitamist. Kui kolimisel muudetakse domeeni registreerija andmeid, siis teostatakse ka omanikuvahetus, mis vajab kinnitamist uue või ka praeguse omaniku poolt. Kui domeeni kolimist ja omanikuvahetust ei kinnitata, siis kolimist ja andmete muutmist ei toimu.

Tähelepanu

Kui domeeni omanik on varasemalt registreerinud mõne geneerilise domeeni ja kinnitanud sellega seotud e-posti aadressi, siis uue domeeni registreerimisel täiendavat kinnitamist uuesti ei nõuta. Kui domeen on deaktiveeritud olekus, siis sellel ajal domeeni andmete või nimeserverite muutmine ebaõnnestub.

Domeeniga seotud e-posti aadressi kinnitamine tuleb teostada 15 päeva jooksul. Domeeni kolimise ja omanikuvahetuse kinnitamise link on aktiivne 5 päeva ja kui selle aja jooksul kinnitamist ei teostata, siis kolimist ja andmete muutmist ei toimu.

Kui domeen on juba deaktiveeritud, st sellega seotud e-post ja koduleht enam ei toimi ning kodulehele minnes kuvatakse alltoodud infot:

Kui kinnitamiseks vajalik link ei ole Teieni jõudnud, siis võtke ühendust meie klienditoega aadressil info[ät]zone.ee

 

Updated on 25. jaan. 2024

Was this article helpful?

Related Articles