1. Home
  2. Domeenid
  3. .EE domeenid
  4. .EE domeeni omanikuvahetus

.EE domeeni omanikuvahetus

Omanikuvahetuse algatab üldjuhul domeeni uus omanik ja selleks on vaja esitada tellimus Minu Zone keskkonnas domeenide halduse valikus Omanikuvahetus. Siin on ka tellimusvormi otselink. 

Kui uuel omanikul veel ei ole ZoneID kontot, siis selle saab luua sisselogimislehel klõpsates nupul registreeri ZoneID.

.EE domeeni omanikuvahetuse algatamiseks on vajalik domeeni autoriseerimiskood. Koodi tellimise juhendi leiab siit.

Autoriseerimiskoodi tellib domeeni praegune omanik oma kasutajakontolt ja edastab seejärel koodi uuele omanikule. Uus omanik esitab oma kontolt tellimuse ja see kood on vaja tellimuse käigus sisestada.

Kui kood on sisestatud, siis järgmisel sammul kuvatakse domeeni uue omaniku andmed, mis vaikimisi on selle ZoneID konto andmed, millega oled sisse loginud.

Selles etapis on võimalik domeeni uue omaniku andmeid ka muuta. Neid andmeid muutes ei muutu selle ZoneID konto andmed!

Tellimuse ülevaade

Tellimuse ülevaates korratakse üle, millise ZoneID kasutajaga tellimus seotakse ja kellele on koostatud arve. Selles etapis saab siseneda teise ZoneID kontoga või vajaliku konto puudumisel luua uue ZoneID konto. Samuti kuvatakse nii domeeni uue omaniku kui ka halduskontakti andmed ning neid on veel ka võimalik muuta.
Kui domeeni senise omaniku kasutajakontol on ka domeeniga seotud virtuaalserveri teenus, siis saab siin esitada soovi selle ülevõtmiseks. Allpool kirjeldame seda protsessi pikemalt.

Kui kõik andmed sobivad, siis pärast kasutustingimustega tutvumist ja nõustumist klõpsa Esita tellimus.

Taotluse allkirjastamine

Kui tellimus on esitatud, siis saab domeeni uus omanik taotluse allkirjastada kas digitaalselt või maksega autoriseerides.

Taotlusvormi täitmise käigus genereerib süsteem ühisavalduse, millel kajastuvad nii uue kui ka praeguse domeeni omaniku andmed. Praeguse omaniku andmed võetakse automaatselt .EE domeenide WHOIS andmebaasist.

Kui tellimus on esitatud, siis saadetakse nii tellimuse esitanud ZoneID konto kontaktaadressile kui ka domeeni senisele omanikule domeeni kontaktiks olevale e-posti aadressile kiri, milles oleva lingi kaudu saavad mõlemad osapooled taotluse digitaalselt allkirjastada.

Kui klõpsata Allkirjasta dokument nupule, siis saab ta salvestada taotluse allkirjastamise lingi ja edastada selle vajadusel ise senisele omanikule allkirjastamiseks. Samuti saab sellel lehel alla laadida taotluse, et edastada see senisele omanikule eraldi allkirjastamiseks. Sel juhul tuleb allkirjastatud taotlus saata meile info[@]zone.ee aadressile.

Loe lähemalt allkirjastamise kohta.

Kui taotluse allkirjastab registreerija esindaja, siis on kindlasti vaja esitada meile volikiri esindusõiguse tuvastamiseks. Kui allkirjastajal on olemas volikiri, et võib registreerijat esindada, siis tuleks see saata aadressile info[@]zone.ee. Lisa kirjale ka domeeninimi, mis tellimusega volikiri seotud on. Kui volikirja veel ei ole, siis meil on ka volituse vorm, mida saab soovi korral kasutada.

Loe pikemalt esindusõiguse tuvastamisest.

TÄHELEPANU! Omanikuvahetus on tasuline ja selle hind on 2 eurot. Allkirjastades taotluse käsitsi Zone kontoris lisandub menetlustasu 5 eurot. Krediitkaardi maksega taotlust autoriseerida ei saa.

Kui omanikuvahetuse taotlus on allkirjastatud nii uue kui ka senise omaniku volitatud esindaja poolt ning makstud on ka tellimuse arve, siis vahetab domeen omanikku. Selle kohta saadetakse ka kiri tellimuse esitanud ZoneID konto kontaktaadressile. Kui seda kirja ei ole saabunud, siis võta palun ühendust meie klienditoega ja vaatame üle, mille taga protess seisab.

Kui omanikuvahetuse tellimus esitati domeeni uue omaniku kontolt, siis liigub domeen automaatselt uue omaniku kontole. Kui tellimus esitati vana omaniku kontolt, siis jääb domeen endiselt vana omaniku kontole. Hilisemaks kontovahetuseks on vaja saata kiri info[@]zone.ee aadressile.

Virtuaalserveri omanikuvahetus

Kui domeeni senise omaniku kontol on ka selle domeeniga seotud serveriteenus, siis selle ülevõtmiseks saab taotluse teha domeeni omanikuvahetuse tellimuse käigus. Selleks on vaja enne tellimuse esitamist klõpsata nupule TOO ÜLE KA VIRTUAALSERVER.

Kui domeeni omanik on vahetunud ja domeen on liikunud uue omaniku kontole, siis saadetakse teenuste senise ZoneID konto kontaktiks olevale e-posti aadressile kiri virtuaalserveri omanikuvahetuse kinnitamiseks. Selles kirjas on link, millele klõpsates annab senine omanik oma nõusoleku, et ka virtuaalserver võib üle minna domeeni uuele omanikule.

Kui serveri senine omanik ei soovi seda üle anda, siis tuleks seda kirja eirata ja linki mitte vajutada. Kinnitamisel liigub ka serveriteenus domeeni uue omaniku kontole ja temale läheb üle ka teenuse arveldus. Kui senisel omanikul oli teenuse eest ette makstud, siis tema ettemakstud perioodi osas arve krediteeritakse ja tasutud summa jääb kontole ettemaksuks. Uus omanik saab teenuse eest uue arve.

Kui omanikku vahetanud domeenil on küll virtuaalserver kasutusel, aga see ei asunud domeeniga samal kontol, siis on vaja serveriteenuse omaniku vahetamiseks saata kiri info[@]zone.ee aadressile.

Updated on 16. nov. 2023

Was this article helpful?

Related Articles